' Ihonpuhdistus – Kauneuskeskus Pinjami

Ihonpuhdistus

Varaa aika tästä.

Ihonpuhdistus on ehkä yleisimpiä syitä käydä hoidattamassa ihoa. Tuntuuko ihosi tukkoiselta, toimimattomalta tai muuten epämukavalta esimerkiksi meikkiä levittäessäsi? Todennäköisesti on aika tulla ihonpuhdistukseen. 

Perinteisessä ihonpuhdistuksessa ihosi lämmitetään höyryttämällä ja epäpuhtaudet poistetaan mekaanisesti käsin poimimalla. Jokaisella on erilainen ihotyyppi, ja me Pinjamissa autamme sinua oikeanlaisella ihon hoidolla. 

Tukkoinen iho

Ihon tukkoisuus saattaa johtua kuivuudesta. Ihon pinta on kiristävä ja tiukka, jolloin ihon normaali tali ei pääse pintaan vaan tukkeutuu huokoseen aiheuttaen ongelman alun: näpyn. 

Näppyjen ja ihomatojen (tummien pisteiden) lisääntyessä yleensä tartutaan puhdistavampiin kotihoitotuotteisiin, jotka saattavat kuivattaa ihoa lisää, ja kierre on valmis. Tämän kierteen katkaisuun tarvitaan asiantuntevaa kosmetologia, joka puhdistaa ihon ja neuvoo räätälöidyn kotihoidon.

Ihon kiiltely

Pintakuivuus on syynä ihon näppyilyyn ja tukkoisuuteen. Yrittäessäsi taltuttaa näppyjä saatat kuivattaa ihoasi liian kevyillä tuotteilla, jolloin iho tuottaa entistä enemmän talia suojakseen.

Kuivuuden vuoksi kaikki tali ei kuitenkaan pääse pintaan ja ihon tukkoisuus jättää kevyenkin hoitotuotteen ihon pinnalle lisäämään kiiltoa. Kiiltelevän ihon kierre on valmis, koska kiiltoa halutaan poistaa käyttämällä talituotantoa hillitseviä tuotteita, jolloin iho saattaa kuivua liikaa. Yksinkertaisin ja usein myös edullisin tapa katkaista kiiltelyn kierre on tulla asiantuntevan kosmetologin luokse.

Rasvainen iho

Rasvoittuva iho on oma lukunsa. Luonnostaan rasvainen iho tuottaa talia runsaasti yli tarpeen, jolloin iholle syntyy paljon ihomatoja, eli mustapäitä. Kun tali laajentaa huokosta pitkään sen palautumiskyky heikkenee ja syntyy laajentuneita ihohuokosia. Ihon puhdistaminen riittävän usein onkin oikean kotihoidon ohella keino auttaa ihoa pysymään kiinteänä ja kimmoisana.

Nuoren ihonpuhdistus (alle 18-vuotiaat)

Nykyään ihonpuhdistus tehdään yhä nuoremmille murrosikäisille. Tyttöjen murrosiän alkaminen on aikaistunut ja jo 10-vuotiaasta lähtien on nähtävissä yhä voimakkaampia murrosiän merkkejä, joita on muun muassa lisääntynyt talin eritys kasvoilla, paikalliset läiskät näppyineen, nenänpielien ja/tai leuan näpyt ja punoitus. 

Ongelmien ilmaannuttua tai haluttaessa luoda ihonhoitorutiini nuorelle, on hyvä tulla ensimmäiseksi kosmetologille. Asiantunteva kosmetologi opastaa, neuvoo ja ohjaa nuorta oikeaan toimintaan ihon päivittäisessä hoidossa sekä akuutissa tilanteessa (esimerkiksi näppyjen ilmaantuessa). Kosmetologi osaa myös arvioida mikäli oikeampi osoite onkin ihotautilääkäri.

Nuoren ihon hoidossa iho pintapuhdistetaan, kuoritaan ja höyrytetään, jonka jälkeen poimitaan mekaanisesti mustapäät ja tukkeumat. Tämän jälkeen iho rauhoitetaan naamiolla ja lopuksi suojataan hoitovoiteella. Suosittelemme nuorelle 2-3 peräkkäistä puhdistuskertaa, jotka tehdään 3-4 viikon välein.

Varaa aika tästä.

Palvelut ja hinnat

Nuoren ihonpuhdistus (alle 18-vuotiaat)
Pintapuhdistus, kuorinta, höyrytys, mekaaninen puhdistus, naamio, hoitovoide

65€
Mekaaninen ihonpuhdistus
Pintapuhdistus, kuorinta, höyrytys, mekaaninen puhdistus, kulmien siistiminen, seerumi/aromaattinen hoitoöljy, naamio, hoitovoiteet
76€
Selän puhdistus
Pintapuhdistus, kuorinta, höyrytys, mekaaninen puhdistus, hoitovoide
56€