' Ihonpuhdistus – Kauneuskeskus Pinjami

Ihonpuhdistus

Varaa aikasi!

Ihonpuhdistus on ehkä yleisimmin mielletty syy käydä hoidattamassa ihoaan. Tunne ihon tukkoisuudesta, toimimattomuudesta ja yleinen epämukavuus meikkiä levittäessä saattavat laukaista tarpeen ihonpuhdistukseen. Perinteisessä ihonpuhdistuksessa iho lämmitetään höyryttämällä ja epäpuhtaudet poistetaan mekaanisesti käsin poimimalla.

Rasvainen iho

Oma lukunsa on sitten rasvoittuva iho. Rasvainen iho tuottaa talia runsaasti yli tarpeen. Syntyy paljon ihomatoja eli mustapäitä. Talin laajentaessa huokosta pitkään sen palautumiskyky heikkenee => laajentuneet ihohuokoset. Siksi ihon puhdistaminen riittävän usein oikean kotihoidon ohella auttaa ihoa pysymään mm. kiinteänä ja jäntevänä.

Ihon tukkoisuus

Ihon tukkoisuus saattaa johtua kuivuudesta, josta johtuen ihon pinta on kiristävä ja tiukka, jolloin ihon normaali tali ei pääse pintaan vaan tukkeutuu huokoseen ja aiheuttaa ongelman alun: näpyn. Näppyjen tai ihomatojen (tummien pisteiden) lisääntyessä yleensä tartutaan puhdistavampiin kotihoitotuotteisiin, jotka saattavat kuivattaa ihoa eli kierre on valmis.Tämän kierteen katkaisuun tarvitaan kosmetologia, joka puhdistaa ihon ja neuvoo räätälöidyn kotihoidon.

Ihon kiiltely

Ihon pintakuivuus on taas seuraus/syy ihon näppyilyyn ja tukkoisuuteen. Yritettäessä taltuttaa näppyjä saatetaan kuivattaa ihoa liian kevyillä tuotteilla, jolloin iho tuottaa enemmän talia suojakseen. Kuivuuden vuoksi kaikki tali ei pääsekään pintaan ja ihon tukkoisuus jättää kevyenkin hoitotuotteen ihon pinnalle lisäämään kiiltoa. Kiiltelevän ihon kierre on valmis, koska halutaan poistaa kiiltoa käyttämällä talituotantoa hillitsevämpiä tuotteita, jolloin iho saattaa kuivua liikaa. Tämän ihon kiiltelyn kierteen katkaisuun on yksinkertaisin ja usein edullisin tie käyttää alan ammattilaista eli kosmetologia.