' Pehmeää sokeria… – Kauneuskeskus Pinjami

Pehmeää sokeria…

Karvoja siellä ja karvoja täällä… täysin luonnollista ja normaalia. Joskus karvoja kuitenkin kasvaa paikoissa, joihin niitä ei haluaisi. Mikä on luonnollisin tapa poistaa karvat sellaisistakin paikoista, joista ei tohdi toisille puhua? No sokerointi tietenkin! Parasta on, että se sopii kaikenlaisille karvoille ja ihoille.

Sokerointi on luonnollinen ja kivuton menetelmä poistaa iholta häiritseviä karvoja. Sokerilla voidaan poistaa niinkin lyhyttä karvaa kuin alle 2 mm:n pituista. Tosin, parhain ja tasaisin tulos saadaan, kun karva on niin pitkää, että siitä saa itse napattua sormilla kiinni.

Jos et ole tutustunut sokerointiin ennen, saattaa se kuulostaa kovalta, rapealta ja koppuraisen rakeiselta, eikö totta? Sitä se ei onneksi ole, vaan sokeri on koostumukseltaan pehmeää ja venyvää massaa, jolla karvat poistetaan samaan tapaan kuin vahauksessa.

- Me käytämme 100 % luonnollista sokeria. Se ei sisällä yleisesti allergisoivia aineita, eikä sitä ole testattu eläimillä, kertoo SKY-kosmetologi Mia Edelman-Kokkonen Pinjamista.

Karvat poistetaan niiden kasvusuuntaan, minkä ansioista ne eivät katkeile ja iho säilyy karvattomana pidempään. Sokeri ei myöskään tartu eläviin ihosoluihin, eli sen avulla karvat saadaan poistettua turvallisesti ja hellävaraisesti myös intiimialueilta.

Onko sokerointi oikeasti kivutonta?

Sokerointi tehdään mahdollisimman hellävaraisesti. Sokeri ei ole kuumaa, se ei polta ihoa eikä aiheuta arpia. Mitä säännöllisemmin käy sokeroitavana, sen helpompaa ja miellyttävämpää se on. Tämä johtuu siitä, että karvoja kasvaa vähemmän takaisin joka poistokerran jälkeen ja ne myös irtoavat helpommin.

- Karvojen väheneminen johtuu karvatupen kutistumisesta, siitä syystä jokainen seuraava kasvava karva on edellistä ohuempi. Lopulta voi olla, että karvatuppi ei tuota karvaa enää ollenkaan, Mia Edelman-Kokkonen kertoo.

- Säännöllisellä käynnillä tarkoitetaan sokerointia 3-6 viikon välein, riippuen sokeroitavasta kohteesta, Mia Edelman-Kokkonen jatkaa.

Kun sokerointi tehdään ensimmäistä kertaa, ovat karvatupet olleet paikallaan pitkään ja kasvaneet tiukkaan kiinni. Ensimmäinen sokerointi saattaa siis toisille olla hieman epämukavampi kuin toisille, mutta ei kannata säikähtää ja jättää yhteen käyntiin, sillä jo heti seuraavalla kerralla tosiaan on helpompaa!

Tietysti mitä herkempi ihoalue on kyseessä, jos tehdään esimerkiksi brasilialainen sokerointi, saattaa iholla hetkellisesti tuntua kipua, mutta onneksi se on ohi nopeasti eikä jälkituntemuksia jää! Paitsi se pehmeä ja sileä iho, toteaa Mia Edelman-Kokkonen.

Sokerointikertojen välissä ei karvoja kannata ajella itse, jotta ne pysyvät pehmeänä ja poistaminen on vieläkin kivuttomampaa seuraavilla kerroilla.

Mikä se brassi on?

Oletko kuullut puhuttavan brassista? Se on lyhenne brasilialaisesta sokeroinnista, joka tarkoittaa intiimialueen sokerointia.

Brassissa intiimialueelta, eli alapäästä, poistetaan aivan kaikki ihokarvat, tai siinä voidaan jättää häpykummulle raita. Tässä sokeroinnissa ihokarvat poistetaan myös pakaroiden välistä.

Sokerointi on todella hygieenistä, eli intiimialueen käsittelyssä ei tarvitse olla huolissaan.

Myöskään kuukautisista ei intiimialueen sokeroinnissa ole haittaa. Moni käyttää sokerointiin tullessaan tamponia tai kuukuppia. Eikä vuoto yleensäkään makuuasennossa ole runsasta, etenkään niin lyhyessä ajassa kuin sokerointi tehdään.

Intiimialue on hyvin henkilökohtainen alue kehossa. Me olemme kuitenkin ammattilaisia ja olemme nähneet aivan kaiken, joten nolostua ei tarvitse mistään, Mia Edelman-Kokkonen rohkaisee.

Sokeroinnista saatavat hyödyt

Sokeroinnin avulla karvoitusta saadaan vähennettyä ja heikennettyä myös sellaisilta alueilta, joihin niiden ei toivota kasvavan. Se on lisäksi paljon tehokkaampaa kuin vahaus.

Sokerin ansioista karvan kasvu hidastuu ja karva muuttuu pehmeäksi. Se kasvaa toki takaisin, mutta harvempana ja ilman pistelevää sänkeä.

Sokerointi on myös mitä parhain vartalonkuorintamenetelmä. Oikean tekniikan avulla iholta lähtee sokeroinnissa myös kuollutta ihosolukkoa, Mia Edelman-Kokkonen sanoo.

Sokerointikertojen välissä suositellaan kuorintaa myös kotona. Se pehmentää ihoa ja ehkäisee karvojen kasvua sisäänpäin. Ja tietysti myös ihon kosteutus täytyy muistaa.