' Nyt on aika hoitaa iho talvikuntoon mikroneulauksella – Kauneuskeskus Pinjami

Nyt on aika hoitaa iho talvikuntoon mikroneulauksella

Kuiva tunne iholla, auringon aiheuttamat pigmenttihäiriöt eli maksaläiskät, ihon juonteet, aknearvet… näihin löytyy tehokas hoito maailmallakin suuren suosion saavuttaneesta mikroneulauksesta. Tässä blogissa tutustutamme sinut Dermapen4-hoidon saloihin.

Mitä mikroneulauksessa oikein tapahtuu? Juju piilee ihon uudistamisessa ja kollageenituotannon käynnistämisessä. Ihoon tehdään kynänmallisella mikroneulauslaitteella, Dermapenillä, mikrokanavia eli pienen pieniä reikiä. Neulaus stimuloi ihon kollageenin tuotantoa näiden kanavien kautta ja vaikuttavat ainesosat imeytetään syvemmälle ihokerrokseen.

Iholle aiheutetaan niin sanottu hallittu trauma, ja kun se tehdään Dermapen4-laitteen avulla reiät tulevat kohtisuoraan, jolloin iholle ei aiheuteta vahinkoa, kertoo erikoiskosmetologi Susa Heimsch Pinjamista.

Mikroneulaus siis käynnistää ihossa biologisen prosessin, jossa iho alkaa tuottaa kollageenia ja parantaa itseään. Kolmestakymmenestä ikävuodesta lähtien ihon kollageeni vähenee dramaattisesti. Mikroneulauksella autetaan ja eheytetään ihon omaa prosessia.

Hoito auttaa muun muassa juonteisiin, silmänympärysihoon, suun ympärillä oleviin ”hamsterijuonteisiin” ja naururyppyihin. Myös ihon harmauteen ja elottomuuteen saa apua neulauksella kun ihon verenkierto paranee. Hyvinvoiva iho tuo myös parempaa oloa kokonaisvaltaisesti.

Erityisesti mikroneulausta kannattaa harkita aknearpien hoitoon, laajentuneisiin ihohuokosiin, ihon kuivuuteen ja kiinteytykseen. Hoito vahvistaa ihoa ja häivyttää muun muassa couperosaa. Neulauksella hoidetaan tehokkaasti myös pigmenttihäiriöitä eli maksaläiskiä. Hoito pilkkoo pigmenttikertymät ja ihon väristä tulee tasaisempi.

Sattuuko mikroneulaus?

Dermapen4-hoito aiheuttaa iholle vähemmän traumaa ja siksi se aiheuttaa myös vähemmän kipua, turvotusta ja verenvuotoa. Tästä johtuen Dermapen4-hoito on myös turvallisempi kuin monet invasiivisemmat eli läpitunkevammat hoitovaihtoehdot. Lyhyillä neulapituuksilla hoito on kivuton.

- Matalan kipukynnyksen omaava henkilökin uskaltaa tulla hoitoon, rohkaisee Susa Heimsch.

Dermapenin patentoidussa neulapäässä on 16 pienen pientä neulaa, joiden avulla ihoon saadaan tehtyä kerralla enemmän mikrokanavia, mikä taas antaa parempia hoitotuloksia. Hoitopää liikkuu iholla tasaisesti, kivuttomasti ja pehmeästi hyödyntäen meso-glide-teknologian ennennäkemätöntä aineiden kuljetinjärjestelmää.

Milloin on paras ajankohta neulaukselle? 

Juuri nyt syksyllä, kun alkaa olla pimeää eikä aurinkoa tarvitse varoa heti hoidon jälkeen. Kesän jäljiltä iho on kuiva ja tulee paljon pigmenttikertymiä, joita hoidolla voidaan hajottaa ja iho saadaan kosteutumaan uudelleen.

Viikko hoidon jälkeen täytyy ihon kanssa olla todella tarkkana, joten hoitokerta kannattaa varata sellaiseen ajankohtaan, että iho voi rauhassa palautua. Heti hoidosta seuraavana päivänä kasvot voivat punoittaa.

Hoitokertoja suositellaan ottamaan vähintään kolme. Toki voi aina ottaa vain yhden kerran, mutta se toimii ennemmin vain ihoa kirkastavana hoitona.

Riippuu tietysti siitä mitä hoidetaan. Asiakkaan iällä on myös vaikutusta hoitokertojen määrän tarpeeseen, ja sillä kuinka vanhoja esimerkiksi pigmenttiläiskät ovat. Kolmesta kuuteen kertaan on hyvä perussarjahoito, Susa Heimsch kertoo.

Hoitojen aikaväli riippuu myöskin siitä mitä ongelmaa hoidetaan, mutta nyrkkisääntönä on oikeastaan tämä: mitä iäkkäämpi ihminen sitä pidempi hoitoväli. Aikavälin pituus johtuu ihon uusiutumiskyvystä, nuorella iho paranee nopeammin, kun taas vanhempi iho tarvitsee enemmän aikaa palautua.

Milloin valita Dermapen-hoito?

Mistä sitten tietää, että mikroneulaus on se oma juttu? Hoitomuodon valinta riippuu paljolti siitä minkä tyyppistä hoitoa etsii. Henkilö, jolla esimerkiksi akne on niin paha, etteivät muut hoidot ole tehonneet, valitsee mikroneulauksen.

Mikroneulaus on yksi hoitovaihtoehto esimerkiksi happohoidolle. Se ei toki ole ainoa ratkaisu vaikkapa juuri aknen hoitoon, mutta jos iholla on jo aknen aiheuttamaa arpimuodostusta, on Dermapen tehokas vaihtoehto arpien häivyttämiseen.

On hoitomuoto mikä tahansa, tärkeintä on kotihoito! Jos ei noudata kosmetologin ohjeita hoitokertojen välissä kotona, tulokset eivät ole niin hyviä kuin toivoisi. Ihon hoitoon pitää sitoutua, korostaa Susa Heimsch.

Hoidon tulokset ovat nähtävissä jo heti ensimmäisen hoidon jälkeen, mutta merkittävät ja pitkäkestoiset tulokset näkyvät vasta 3–6 hoitokerran jälkeen. Ihon kunto paranee siis asteittain ja vielä jopa puolen vuoden tai vuodenkin aikana, kun jatkaa hoitamista suositelluilla kotihoitotuotteilla.

On toki ihotyyppejä ja oireita, jolloin mikroneulausta ei voida tehdä. Näitä ovat ylipäätään erilaiset ihosairaudet, syylät, aurinkokeratoosi… Jos asiakkaalla on lääkeaineallergioita ja muita allergioita voi mikroneulaukselle olla esteitä. Tai esimerkiksi jos kasvoissa on tuore leikkausarpi, on odotettava, että arpi on parantunut riittävästi. Myös raskauden, imetyksen ja antibioottikuurin aikana neulaushoitoa ei tehdä. Iho on näissä tapauksissa hyvin erilainen ja herkkä normaaliin verrattuna. 

- Kannattaa aina tulla meille ensin konsultaatioon juttelemaan hoitovaihtoehdoista, etenkin jos on ensimmäinen kerta kyseessä. Jutellaan vaihtoehdot läpi ja selvitämme samalla myös, ettei taustalla ole muita sairauksia tai asioita, jotka estävät neulaushoidon, Susa Heimsch sanoo.