' Käy taistoon ruusufinniä vastaan – Kauneuskeskus Pinjami

Käy taistoon ruusufinniä vastaan

Ruusufinni eli acne rosacea on meillä suomalaisilla melko yleinen ihosairaus. Jopa joka kymmenennellä aikuisella ruusufinni vaivaa elämää, useimmiten 30-50 vuotiailla. Oireet ovat monivuotisia ja tulevat aaltoillen. Rosacea-ihosta kärsiville löytyy kyllä apukeinoja, mutta kuriin saaminen vaatii ponnisteluja sekä ihoterapeutilta että sinulta itseltäsi.
Taipumus rosacea-ihoon kulkee suvussa. Oireet ilmestyvät yleensä poskille, mutta joskus myös nenälle, otsaan tai leualle. Iholle tulee punoitusta, pieniä näkyviä hiusverisuonia ja märkäpäitä. Osalla rosacea-ihosta kärsivillä saattaa ilmetä myös kuivasilmäisyyttä ja silmäluomien reunan tulehdusta.
Mistä ruusufinni sitten syntyy? Syy on moninainen, eikä sitä ole vielä täysin pystytty määrittelemään. Niillä, joilla on rosacea-oireita löytyy poikkeavuutta ihon immuunipuolustuksessa ja tulehduksen säätelyssä. Myös pitkäaikaisella altistumisella auringon ultraviolettisäteilylle on merkitystä taudin synnyssä. Tästäkin syystä me aina muistutamme käyttämään aurinkosuojavoidetta säännöllisesti. 
Rosacean kuriin saaminen vaatii paljon ponnisteluja sekä ihoterapeutilta, että sinulta itseltäsi. Ongelma ei katoa yhdessä yössä, mutta ei kannata lannistua. Varaa aika Pinjamista, niin räätälöidään yhdessä sinulle sopiva hoito. Samalla saat neuvontaa tuotteiden valintaan, jotta voit jatkaa säännöllistä hoitoa kotona.
Koska ruusufinni vaihtelee paljon, tarvitaan erilaisia hoitotoimia ja tuotteita. Hoidon pitää olla säännöllistä, jotta sillä todella on vaikutusta ihoon. Siksi meillä on tarjolla Exuviance Professional -sarjahoitoja. Jos epäilet, että sinulla on rosacea, käy ensin ihotautilääkärillä varmistamassa asia, jotta osaamme valita sinulle oikeanlaisen hoidon.
Exuviance-ihoterapeutin tekemä hoito kuorii ihoa kevyesti, mikä stimuloi ihon uudistumista. Muutoin hoidossa vältellään ihon stimulointia, ja käytettävillä tuotteilla on rauhoittava vaikutus. 
Koska emme käytä Exuviance-hoidoissa höyryä emmekä jyväkuorintaa, sopivat ne hyvin rosacea-iholle. Säännöllisenä jatkettu hoito vähentää ihon punoitusta ja ärsytystä.
Exuviance Professional -ihonhoitosarja sisältää paljon hoitavia tuotteita, jotka sopivat rosacea-iholle. Tutustu tuotteisiin verkkokaupassamme ja pyydä apua Pinjamin asiantuntijoilta.
Voit myös lukea lisää rosacea-ihosta Exuviancen verkkosivuilta.
Pinjamin tytöt