' Kaksikymmentä vuotta kauneuden ja hyvinvoinnin puolesta – Kauneuskeskus Pinjami

Kaksikymmentä vuotta kauneuden ja hyvinvoinnin puolesta

Teksti ja kuvat: Reetta Sorjonen, SireUp


 

Sukupolvilta toisille, isoäideiltä ja äideiltä pojille ja tyttärille, yhä nuoremmillekin, mutta edelleen ihan kaikille. Vuosi 2020 on Kauneuskeskus Pinjamin kahdeskymmenes toimintavuosi. Juhlavuoden toinen kolmannes on pyörähtänyt hyvään vauhtiin. 

Koronakevät siirsi juhlinnan alkusyksyyn, mutta edelleen tilanteen ollessa epävakaa, päätettiin Pinjamissa asiakkaiden terveyden turvaamiseksi juhlinta järjestää verkon välityksellä.

Kaksikymmentä vuotta sitten Mia Edelman-Kokkonen ja Pirjo Voutilainen tapasivat toisensa sattumalta koiralenkillä. Mia etsi samoihin aikoihin Hämeenlinnasta itselleen kosmetologia ja löysikin sitten Pirjon Palokunnankadun hoitolasta. Naiset huomasivat myös olevansa naapureita.

Hoitokerran jälkeen Mia ja Pirjo alkoivat säännöllisesti käydä koiralenkeillä ja vaihtaa ajatuksia ja ideoita. Pirjo oli pitkään haaveillut omasta kauneusalan myymälä-hoitolasta. Sellaisesta jossa yhdistyisivät elämykselliset hoidot ja josta saisi kunnollista laatukosmetiikkaa. Sellainen puuttui Hämeenlinnasta.

  • Pirjo tapasi Marja-Liisan, Marsan, meikkauskurssilla ja suunnitelmat omasta myymälä-hoitolasta kasvoivat. Kun Pirjo kertoi haaveistaan, minä totesin hänelle, että “Laittakaa sellainen hoitola Marsan kanssa pystyyn, niin minä tulen sinne myymään”, Pinjamin Mia Edelman-Kokkonen kertoo.

Tammikuussa 2000 kolme naista kävivät kursseilla ja koulutuksissa, ja jo maaliskuun lopussa Pinjamin avajaiset järjestettiin kavereille. Ja heti seuraavana päivänä kauneushoitola avasi ovensa asiakkailleen.

Ranskalaista kauneuden filosofiaa

Ranskalainen ihonhoidon asiantuntija, dermatologi ja tohtori Pierre Darphin ymmärsi aikanaan, ettei naisen kauneudessa ollut kyse vain siitä miltä hänen ihonsa tai vartalonsa näytti, vaan myös siitä miltä hänestä tuntui.

Darphinille kaunis ja hyvinvoiva iho oli intohimo. Hän löysi aromaterapian, josta lopulta muotoutui hänen nimeään kantavan kauneudenhoitosarjan sydän.

Tämä tarina iski Pinjamin Mian, Pirjon ja Marsan sydämiin. Juuri tätä Pinjamikin halusi olla, hyvinvointia ja täydellisiä kokemuksia. Alusta alkaen Darphinin filosofia onkin ollut Pinjamin sielu ja perimmäinen asiakaspalvelun aate. 

  • Myös käsin tekeminen on meille tärkeää ja olemme siitä erityisen ylpeitä. Olemme ainoa hoitola Hämeessä, jossa kaikki hoidot tehdään ilman koneita, lukuunottamatta Dermapen-mikroneulaushoitoa, Mia Edelman-Kokkonen kertoo.

Pinjamista on vuosien varrella saateltu maailmalle myös useita vastavalmistuneita kosmetologeja. 

  • Olemme saaneet olla ponnahduslauta hienoille urapoluille ja olemme siitä kiitollisia. Otamme mielellämme vastaan uusia kosmetologinalkuja, sillä haluamme tarjota heille monipuolista oppimiskokemusta, ja muistamme itsekin samalla ihonhoidon perustyön tärkeyden, Mia Edelman-Kokkonen sanoo.

  • Kun nuoret tulevat meille oppiin, he tuovat mukanaan uusimpia trendejä ja opimme samalla itsekin. Se on se jutun suola, Pirjo Voutilainen jatkaa.

Alkuajan kolmikko hajaantui Marsan lähdettyä rakentamaan omaa hoitolaa. Nyt Pinjamissa palvelevat Mian ja Pirjon lisäksi Susa Heimsch ja uusimpana tulokkaana Erika Korpikoski.

Äideiltä pojille ja tyttärille

Ihonhoito ei ole vain naisten juttu. Pinjamissa käy etenkin nuoria miehiä puberteetin puhjetessa tai armeija-ajan jälkeen. Armeija on nuoren miehen iholle stressaavaa ja ihon hygieniasta huolehtiminen ei aina onnistu tarvittavalla tavalla. Iho huononee, joten nuoret kaipaavat asiantuntevaa apua.

Usein äidit ovat niitä, jotka ohjaavat ja kannustavat poikia ja tyttäriään hoitoihin. Pinjamissa onkin useita asiakkaita, jotka ovat löytäneet hoitolaan sukupolvien siirron myötä.

  • On ihanaa tietää, että olemme pystyneet tarjoamaan asiakkaillemme sellaista kokemusta, että he haluavat siirtää sen eteenpäin jälkipolvilleen, iloitsee Pinjamin Mia Edelman-Kokkonen.

Kauneushoitolan peruspalvelut ovat pysyneet hyvin pitkälti samana vuodesta toiseen. Aika on muuttunut siten, että ennen käytiin paljon laitattamassa ripsipidennyksiä ja rakennekynsiä, nyt ihmiset haluavat panostaa luonnollisuuteen ripsitaivutusten ja erilaisten kynsilakkausten merkeissä. 

  • Kauneushoitoja pidettiin joskus aikoinaan vain naisten hömpötyksenä, mutta enää siltä ei haeta pelkästään kauneutta vaan nimenomaan hyvinvointia, kokonaisvaltaista hyvää oloa ja rentoutusta, Pirjo Voutilainen toteaa.

Sitä Pinjamissa halutaan olla ja tarjota jatkossakin - kokonaisvaltaista hyvinvoinnin kokemusta, Hämeenlinnassa Eteläkadulla, vanhan puutalon rauhallisella keitaalla, jonne kaikki ovat tervetulleita. 

Pinjamin syntymäpäivät to 3.9.2020

Pinjami tarjoaa hoitolasarjojensa maahantuojien kanssa kokemuksellisen iltapäivän torstaina 3.9.2020. 

Samalla juhlitaan Pinjamin 20-vuotis syntymäpäiväjuhlia koronaturvallisesti live-streamin välityksellä Pinjamin Youtube-kanavalla. Luvassa hoito- ja tuote-esittelyjä. 

Ajanvaraus torstain hoitotuokioihin tapahtuu Pinjamin verkkosivujen kautta https://pinjami.fi/pages/ajanvaraus