' Anna itsellesi hetki aikaa. Sinä selviät. – Kauneuskeskus Pinjami

Anna itsellesi hetki aikaa. Sinä selviät.

Milloin sinä olet viimeksi muistanut pohtia omaa vointiasi? Tee se nyt.

Arjessa jaksaminen ja hyvin voiminen ovat korostuneet viime aikoina voimakkaasti. Sietokykyämme koetellaan ja mielenterveyteen liittyvät aiheet ovat pinnalla, eivätkä suotta. Koronapandemian takia olemme esimerkiksi jatkuvasti huolissamme. Olemme huolissamme läheisten, ystävien ja yhteisöjen jaksamisesta ja terveydestä. Kaiken huolen päälle kiire töissä ja kotiaskareissa saattaa aiheuttaa stressiä.

Kun huoli ja murheet toisista ihmisistä ovat pinnalla, tai kun ajaudumme työn ja arjen kiireen virtaan, saatamme helposti unohtaa itsemme.

Oman olon ja kehon tuntemusten äärelle pysähtyminen on tärkeää itsestä huolehtimista ja välittämistä, olematta lainkaan itsekästä. Pysähtymiseen ei kuitenkaan missään tapauksessa tarvita pelkästään murheita ja huolia. Jos asiat ovat hyvin, se on voimaannuttavaa huomata. Tällöin taas on helpompaa keskittää ajatukset kiitollisuuteen ja onnellisuuteen, ja niihin syihin, jotka ovat siihen johtaneet.

Viisaan kirjailijan, Maya Angeloun sanoin (vapaa käännös), mitä vanhemmaksi kasvat, huomaat että sinulla on kaksi kättä. Toinen, jolla autat itseäsi, ja toinen, jolla autat toisia. Jos emme muista pitää itsestämme huolta, emme jaksa pitää huolta toisistammekaan.

Salli itsellesi omaa aikaa, sinulla on siihen oikeus

Arjessa on hyvä olla rutiineja, joista pitää kiinni. Terveellinen ja monipuolinen ruokavalio, riittävä unen määrä ja hyvä unen laatu sekä liikkuminen tuovat tasapainoa hyvinvointiin. 

Ole itsellesi hyvä ja ota rutiiniksi myös oma hetki. Sinulla on täysi oikeus omaan aikaan. Siirrä silloin mielestä syrjään sellaiset asiat, joihin et voi vaikuttaa, ja keskity vain itseesi. 

Rentoutumiseen ja palautumiseen voivat auttaa esimerkiksi jooga, meditaatio, käsitöiden tekeminen, metsässä kävely, sauna, rentouttava hieronta tai hoitolahetki oman ihon ja kehon huollon parissa. 

Rauhoittumisen ja hyvinvoinnin rituaalien voimin vahvistat mieltäsi ja henkistä jaksamista ja palautat mieleesi kuka oikeasti olet, ja mitä elämältäsi haluat. 

Mielihyvän voimaa aromaterapiasta?

Aistit, tässä tapauksessa erityisesti hajuaisti, ovat vahvasti sidoksissa tunteisiin ja mieleen. Tuoksuja on hyödynnetty kautta aikojen henkisen hyvinvoinnin menetelmissä. 

Voisiko oma rauhoittumisen hetkesi löytyä aromaterapiasta ja aromahieronnasta? Aromaterapia on kokonaisvaltainen ja monipuolinen hoitomuoto, jolla pyritään saavuttamaan mielen, psyyken ja kehon tasapaino.

Puhtaimmat kasviuutteet ja eteeriset öljyt ulottavat voimansa niin syvälle ihoon kuin mieleenkin. Rauhoittavan aromaterapian kokonaisvaltainen vaikutus on suunnaton – hoidon tehon ja lempeyden täydellinen harmonia.

Pinjamin aromahieronnassa käyttämät Darphinin aromaattiset öljyt hemmottelevat aistejasi ja hoitotuotteet antavat arkeesi pienen rauhoittumisen hetken tehden samalla ihonhoidosta nautinnon. Aromahieronta hyväilee kaikkia aistejasi, herättää ihosi kauneuden ja antaa kaivattua hyvänolon tunnetta.

Eteeristen öljyjen tuoksut saavat aivoissasi aikaan erilaisia aivokemiallisia reaktioita. Riippuen öljyn sisältämistä ainesosista, ne voivat vahvistaa ja energisoida, rentouttaa tai auttaa keskittymiseen. 

Kun annat itsellesi aikaa rentoutua ja hiljentyä, tulet tietoisemmaksi omasta itsestäsi ja ympäröivästä maailmasta. Aromaattiset öljyt tukevat hyvin tietoisuuden ja läsnäolon löytämistä.

Aromahieronta ja -terapia on turvallinen hoitomuoto, kun tiedetään mitä tehdään ja minkävahvuisia öljyjä käytetään. Siksi rentoutumishetki on hyvä tehdä asiantuntevassa hoitolassa. Juttele kuitenkin lääkärille ja asiantuntevalle kosmetologille ennen aromaterapiahoitoa, sillä eteeriset öljyt eivät sovellu kaikille. Eteerinen öljy voi esimerkiksi aiheuttaa yliherkkyysreaktioita.

Jaa hyvää mieltä muillekin

Kun annat itsellesi aikaa ja löydät sopivimman tavan rauhoittua ja rentoutua, löydät hyvän mielen äärelle. Etsi tietoisesti asioita, joista olet kiitollinen ja mieti niitä hetki. Positiivisuus ja onnellisuus, onnen ja hyvän mielen tunne löytyvät yleensä kiitollisuuden kautta,ja kehä on valmis.

Kun olet voimaantunut ja energinen, jaksat auttaa myös muita. Huolehtimalla itsestäsi huolehdit läheisistäsi. Ja jos sinulla on mahdollisuus hankkia vaikkapa lahjakortti hemmotteluun ystävällesi tai läheisellesi, tee se. Hyvä mieli tulee molemmille.

Ole itsellesi tärkeä, sinä selviät kyllä.